Ezek a dolgok biztosan jól jönnek a kertben

Ahogy egyre közelebb a tavasz, sokan már alig bírják ki, hogy egész nap a házban ténferegjenek. Hiszen érkeznek a tavaszi munkálatok, amikor nem kell unatkozni, és mindig van mit tenni a külső körletben.

Ebben a cikkben olyan eszközöket ismerhetünk meg, melyek biztosan jól jönnek az év eleji újrakezdésben.

6 eszköz a tavaszi újra kezdésre

Locsolótömlő: Bár a legnagyobb melegek még arrébb vannak, a palántázást is nagyban segíti egy jó minőségű locsolótömlő. Ha nem a legolcsóbb változatot vesszük meg, akkor biztosan nem fog kirepedni, és évekig jó szolgálatot tesz majd nekünk a kertben.

Gereblye: Bár evidensnek tűnik a megléte, előbb-utóbb a gereblye is tönkre tud menni. Ilyenkor ajánlott azonnal beszerezni, mert tavasszal a tél nyomait ezzel lehet a legjobban eltüntetni. Az apró fogú vasgereblye a nyár folyamán is jó szolgálatot tesz majd, amikor a füvet kell vele összeszedni.

Takaróponyva: A ház körül mindig jól jön egy vadiúj takaróponyva, hiszen legyen szó tüzifáról, kerti bútorról vagy másféle érzékeny tárgyakról, védeni kell őket az esőtől és a hótól. A takaróponyvát érdemes előre beszerezni, hogy amikor szükséges, akkor már csak szét kelljen nyitni, és meg is oldódott a probléma.

Vizeshordó: Nagyon sok pénzt megspórolhatunk, ha felfogjuk a csapadékot egy nagyobb méretű vizeshordóban. Egyes növények kifejezetten igénylik, hogy ne csapvízzel locsoljunk, csak arra kell figyelnünk, hogy ne váljon a pangó víz a szúnyogok tenyész helyévé.

Műanyag vödör: Filléres tétel a műanyag vödör, amivel locsolni lehet, tárolhatja a műtrágyát, de akár a gazolás után is összeszedhetjük bele az elhalt növényeket. Öt-tíz literes méretben jön jól a legjobban, hiszen ezekbe már sok minden belefér, mégsem fogunk megszakadni, ha arrébb kell tennünk őket.

Metszőolló: A tavasz egyik első nagy feladata a metszés, amit nem lehet kihagyni. Ha elhanyagoljuk, akkor nem lesz megfelelő a termés, és az év későbbi részében már nem tudjuk pótolni. Az olyan minőségi darabok, mint például a Löwe metszőolló hosszú évekig velünk lehet a metszések során.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük