Valóban végleges a lézeres szőrtelenítő gép hatása?

Mi, emberek imádjuk a végletes dolgokat: örök szerelem és végleges szakítás, örök barátság és soha többet nem akarlak látni. Decemberben örök tél van, júliusban pedig örök nyár. Az éjjel pedig soha nem ér véget. Hasonló végletes elvárásaink vannak a lézeres szőrtelenítő géppel szemben is: az első használatot követően örökre el akarjuk felejteni a zavaró szőröket. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy a legjobb lézeres szőrtelenítő gépek teljesítik-e ezeket az elvárásokat.

Kezdjük azzal, hogy hogyan működnek a lézeres (IPL) szőrtelenítő gépek. És hogyan működik a bőrünk ill. a szőrünk. Ha ezt a 2 témát megértjük, azonnal megvan a válasz is a kiindulási kérdésünkre.

Az IPL szőrtelenítő gépek esetében a lézer a szőrszálak festékanyagában elnyelődik és eljut a szőrtüszőbe, ahol kifejti áldásos hatását: szétroncsolja a szőrtüszőben lévő un. mátrix sejteket.

A szőrünk 3 fázisban van jelen a bőrünkben:

  • anagén fázis: a szőrszálak növekednek. Ebben a fázisban a leghatékonyabb az IPL szőrtelenítő gép, hiszen szoros kapcsolat van a szőrszál és a szőrtüsző között,
  • katagén fázis: a szőrszálak növekedése lassul, majd teljesen megáll. Ebben a fázisban kevésbé hatékony az IPL szőrtelenítő gép,
  • telogén fázis: a szőrtüsző nyugalmi állapotban van, a szőrszál pedig kihullik. Ebben a fázisban hatástalan az IPL szőrtelenítő gép.

Egy adott területen (pl. a hónaljban) a szőrszálak egyidőben mindhárom fázisban előfordulnak.

Ha a fentieket logikusan átgondoljuk, akkor azonnal látjuk, hogy az 1 kezelés – örök hatás a biológiai törvényszerűségek miatt nem létezhet. De mi a helyzet azzal, hogy 3-4 kezelést követően örökre megszabadulhatunk a zavaró szőrszálaktól a bikinivonalon.

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: ez sem így működik. Valójában kezdetben 2 hetente, majd havonta 1 alkalommal muszáj használnunk a gépet, még akkor is, ha a legjobb lézeres szőrtelenítő gép pihen a fürdőszoba szekrényünkben.

Apropó: melyik a legjobb lézeres szőrtelenítő gép? Már megint egy erősen végletes kifejezés: legjobb. Létezik egyáltalán univerzális legjobb? Természetesen nem. A számunkra legjobb készülék típusa függ a bőrünk és a szőrünk alapszínétől és erősen függ a pénztárcánk vastagságától is. 3 modellt szeretnék most kiemelni Számodra:

  • legjobb alacsony árfekvésű szőrtelenítő gép: Philips Lumea Advanced IPL SC1997/00,
  • legjobb közepes árfekvésű szőrtelenítő gép: BRAUN Silk-expert Pro PL5347 IPL,
  • legjobb magas árfekvésű szőrtelenítő gép: Philips Lumea Series 9900 SkinAI IPL BRI973/00.

És a végére egy jó tanács, amit mindenképpen fogadj meg. Magyar ember nem tölti az idejét használati utasítások olvasgatásával. Ezzel nincs is baj. Általában. De ha egy vadiúj IPL szőrtelenítő gép boldog tulajdonosa vagy, akkor mindenképpen alaposan tanulmányozd a használati leírást még az első használat előtt. Hiszen a bőröd egészsége a tét.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük