Tanácsok az iratrendező választáshoz

Az iratrendező egy igazán fontos eszköz az irodai munka hatékonyabbá tételében, hiszen segít abban, hogy a szükséges dokumentáció rendszerezett és könnyen hozzáférhető legyen minden egyes dolgozó számára.

Különböző típusai és méretei léteznek, hogy megfeleljenek az egyéni igényeknek és preferenciáknak. A leggyakoribbak közé tartoznak a gyűrűs és a mappa stílusú iratrendezők, illetve a lefűzhető mappák. De számos olyan verziója is kapható, amelyeket különböző zsebekkel, rekeszekkel és címketartókkal is elláttak az apróbb papír-írószerek hatékony tárolása érdekében.

Azokat a mappákat pedig még nem is említettük, amelyek lehetővé teszik a papíralapú és digitális dokumentumok egyidejű kezelését. Ezek ugyanis rugalmas rögzíthető pántokkal rendelkeznek, amelyek hatékonyan megtartják a 7 inch-es tableteket és az iPad mini készülékeket.

Hogyan válasszuk ki a számunkra legideálisabb iratrendezőt?

Ez az igazán széles választék merőben megnehezítheti a döntésünket. De, ha követjük az alábbi tanácsokat, akkor gyerekjáték lesz majd a választás:

  1. Gondoljuk át, hogy pontosan milyen típusú dokumentumokat szeretnénk rendszerezni a mappában! Ez ugyanis nagyban befolyásolja majd az iratrendező típusát.
  2. Fontoljuk meg, hogy milyen méretű mappát szeretnénk! A nagyobb méretű ugyan több irat tárolására alkalmas, a hordozhatóság szempontjából azonban nem a legpraktikusabb.
  3. Döntsük el, milyen anyagú mappát szeretnénk! Itt a választásnál a stílust és a tartósságot kell leginkább szem előtt tartani. Hiába néznek ki ugyanis rendkívül elegánsan a bőr iratrendezők, ha néhány hónap után ki kell dobni őket, mert összekarcolták az aktatáskánkban lévő apróságok, vagy az intenzív használatnak köszönhetően kikoptak.
  4. A választásnál mindenképpen figyeljünk arra is, hogy az általunk kiszemelt irodai mappához kiegészítőket, például fóliákat vagy osztólapokat is tudunk-e vásárolni! Ezek ugyanis még praktikusabbá tehetik a dokumentumok tárolását.

Miután átgondoltuk ezeket a szempontokat, lesz egy konkrét elképzelésünk, amely alapján már könnyebben átrághatjuk magunkat az iratrendezőkből manapság elérhető széles kínálaton.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük