Környezettudatos kávéfogyasztás

Bár az eldobható kávés poharak igazán praktikus megoldásnak bizonyulnak a kávé útközben történő elfogyasztására, de ha a nem megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe kerülnek, akkor annak csak a környezet issza meg a levét.

Ezért is próbálnak a kávézók áttérni az újrahasznosítható termékek használatára, amelyek ugyan egy fokkal jobbnak bizonyulnak, de lényegében ott vagyunk velük, ahol a part szakad. A környezettudatosság szempontjából ugyanis számtalan probléma vetődik fel velük kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy az emberek többsége nem törődik azzal, hogy a megfelelő szemetesbe dobja őket. A másik pedig, hogy a gyártásuk során sokkal több káros anyag szabadul fel, mint az eldobható társaik esetében.

Szerencsére a fentebb említett problémát már sikerült orvosolni, méghozzá az újrafelhasználható, elmosható utazó bögre használatával, amellyel két legyet üthetünk egy csapásra. Nem termelünk szemetet, hiszen a legtöbb modellt úgy tervezték, hogy a megfelelő gondoskodás, törődés és tisztítás mellett akár évekig is kitartson. A gyártásukkal járó környezeti terhelés pedig lényegesen kisebb lesz.

Az előnyei itt még nem érnek véget

A fentebb említett környezetbarát jellemzőkön túl az is a termosz mellett szól, hogy a használata rendkívül praktikus azok számára, akiknek reggelente nem igazán van idejük arra, hogy kivárják a kávézókban kígyózó hosszú sorokat. A jó szigetelésének köszönhetően ugyanis a bele töltött forró ital még akkor sem fog kihűlni, ha odakint farkasordító hideg van.

Azt pedig még nem is említettük, hogy a legtöbb modellt szilikonburokkal látták el, amely segít megvédeni mind a belső poharat a töréstől, mind a kezünket az utazócsésze felforrósodott tartalmától.

De amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a fedele egyszerűen, egy kézzel nyitható vagy zárható, vagyis több feladat elvégzése közben is könnyen használható. Ráadásul így nem áll fenn annak a veszélye sem, hogy kinyílik majd a táskában.

Anyagi szempontok

A cikk befejezéseképpen még az anyagi szempontokat említenénk még meg az utazó bögre egy további pozitívumaként. Gondoljunk csak bele: ha rendszeresen, mondjuk napi kétszer kávézunk, akkor a használatával akár több tízezer forintot is képesek leszünk megtakarítani!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük