Miért fontos a domain név egy új vállalkozás számára?

3 ok, amiért érdemes kutatni a domain nevet

Minden weboldalnak szüksége van egy domain névre, amely az Ön webcímét jelenti. Ezt URL-nek is nevezzük, ami az ‘Uniform Resource Locator’ (egységes erőforráskereső) rövidítése. Bár könnyű kiválasztani a nevét vagy az üzleti nevét, hogy az emberek azonosulni tudjanak vele, egy egyedi és kutatott domain névvel előnyt és erős online jelenlétet biztosíthat Önnek.

1) Emlékezetes márkaépítés
A megfelelő kutatás azért is fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Öné nem hasonlít másokéhoz. Ne feledje, hogy több millió vállalkozás van online, és a célja az, hogy rövid és megjegyezhető neve legyen, amelyet az emberek könnyen megjegyeznek. A domain nevek védjegyei és szerzői jogai szintén fontos szempontok. Ha van olyan védjegyoltalom alatt álló üzleti és termékmárkája, amelyet szeretne biztosítani a helyi országban és esetleg más országokban is, mindenképpen keresse meg és biztosítsa ezeket is.

2) Hitelességet ad vállalkozásának
Egy saját domain név segíthet vállalkozásának professzionális megjelenésében. Ne feledje, hogy ha egy ingyenes webtárhely-platformon keresztül teszi közzé webhelyét, akkor egy általános URL-címet kap, amelyben szerepel a platform neve, és ez könnyen elriaszthatja az ügyfeleket, akik azt gondolhatják, hogy nincs meg a költségvetése egy professzionális webhelyre. Egy személyes domain potenciálisan növelheti a bizalmukat a vállalkozás iránt.

Segít a márkaépítésben. A hitelesség mellett egy erős domain név építheti az online jelenlétet és növelheti a márkaismertséget. Ha van egy könnyen megjegyezhető domain neve, amelyet az ügyfelek az Ön vállalkozásához tudnak kapcsolni, könnyebben visszatérnek és továbbadják a hírt másoknak.

3) Biztosítsa a SEO-t egy helyi üzleti felső szintű domain névvel
A domain név megvásárlása azt jelenti, hogy az Öné, és évente megújítja.

Javasoljuk, hogy biztosítson különböző TLD vagy felső szintű domain címeket, így megtarthatja azokat azokban az országokban, amelyekben kereskedni szeretne. A TLD a domain név utolsó szegmense. A leggyakoribb TLD-k a .com, .org és Magyarországon a .hu. Azonban számos különböző TLD áll rendelkezésre, és a legtöbbjükkel már találkozhattál a neten böngészve.

Egy TLD biztosítása nem befolyásolja online jelenlétét és rangsorolását, ha már felépített egyet.

Segít a keresőmotoros rangsorolásban. Ahogy felépíti weboldalát, egy könnyen megjegyezhető domain név könnyen rangsorolhat a keresőmotorok oldalain, mint például a Google, és potenciálisan több ügyfelet vonzhat be.

Ha globális közönségre gondol, a .com vagy .eu domain név sokat számíthat. Ha azonban csak most kezdi építeni vállalkozását, és először helyi szinten szeretne dolgozni, akkor ccTLD-ket vagy országkódos felső szintű domaineket adhat hozzá, mint például .hu, .sk vagy .bolt.hu, hogy leszűrje a közönségét, és képet adjon nekik arról, hogy hol található.

Domain név kiválasztása és a helyi domainek fontossága

Sok vállalkozás számára a domain név kiválasztása sok kutatást és felülvizsgálatot igényel. A márkához hasonlóan a domain név is képviseli vállalkozását az interneten, és ennek is kellő jelentőséget kell tulajdonítani.

A domain névhez sokféle stílus és technika létezik. Ha új vállalkozást épít, akkor olyat kell választania, amely megfelel a már létrehozott cégnevének. Alaposan át kell kutatnia a világhálót is, hogy nem talál-e valami hasonlót, így az ügyfelek hosszú távon nem fognak összezavarodni.

A domain névnek könnyen megjegyezhetőnek, rövidnek és egyszerűnek kell lennie. Ha kell, ragaszkodjon egy szóhoz. A cél az, hogy az ügyfeleknek ne legyen nehéz dolguk a gépeléssel vagy a kereséssel az Ön webhelyén.

A TLD-knek nagy hatása lehet a webhelye keresőmotoros rangsorolására is. A legfelső szintű országdomain kifejezetten javíthatja a rangsorolást a helyi közönség körében.

Ne feledje, hogy ha Magyarországról keres, a keresőmotor automatikusan kiszűrheti a más országokból származó webhelyeket. Ennek oka az, hogy a keresőmotor úgy gondolja, hogy ezek kevésbé relevánsak. Egy országspecifikus domain segítségével több keresést nyerhet a helyi közönség számára, és ezáltal növelheti a helyi webhely rangsorolását. Ezzel a helyi ügyfelei bizalmát is elnyerheti, mivel tudják, hogy egy helyi vállalkozást támogatnak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük