Geka – GK rendszerű csatlakozók

A geka rendszerű tömlőcsatlakozók olyan csatlakozók, amelyeket általában hidraulikus (ritka esetekben pneumatikus) rendszerekben használnak. A csatlakozók  tömlőkhöz vannak csatla, amelyeket a gépezeti elemekhez csatlakoztatnak. A geka rendszerű csatlakozók könnyen kapcsolhatók és leválaszthatkoztatva, ami gyorssá és egyszerűvé teszi két tömlő csatlakozását. A geka rendszerű csatlakozók alkalmasak bármilyen hőmérsékletű víz szállítására, kerti öntöző vagy mosó alkalmazásokra. A csatlakozóink használatával könnyedén kivitelezhető a tömlők közötti méretátváltás és a tömlők összekapcsolása, oldása is.

A német Karasto gyártó az 1930-as évek elején alkotta meg GEKA csatlakozót, amelyet hatékony gyorskioldó víztömlő-csatlakozóként terveztek és gyártottak. Az eredetileg sárgarézből készült GEKA tengelykapcsoló mára rozsdamentes acélból és műanyagból is elérhető. A közelmúltban egy új Brass változatot vezettek be az ivóvíz alkalmazásokhoz. A szerelvény hermafrodita fejjel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a menet vagy a tömlővég méretétől függetlenül a csatlakozófej mérete változatlan marad, ami nagyon sokoldalúvá teszi. Az eredeti Brass GEKA tengelykapcsolót ma már széles körben használják a kertészetben, és öntözőcsatlakozóként használják golfpályákon és játéktereken. A GEKA Claw tengelykapcsoló jó áramlási sebességgel rendelkezik, és könnyen csatlakoztatható és leválasztható, mindössze negyed fordulat szükséges a csatlakozáshoz.

A Geka rendszerű csatlakozók réz anyagból az alábbi kivitelekben érhetőek el:

A szabványos sárgaréz GEKA tengelykapcsoló csatlakozófejében használt tömítések EPDM-ből készülnek Üzemi hőmérséklete +95°C-ig alkalmazható. Az ivóvízhez használt Brass GEKA szerelvények tömítései -30 és +90 °C közötti hőmérséklet-tartományban.

Hajtástechnikai webáruházunkban többféle tömlőcsatlakozót kínálunk. Készletről fogunk tudni kínálni Storz, GEKA rendszerű csatlakozókat egyaránt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük