Kisokos a nappali és éjszakai krémekhez – milyen összetevőket keress?

A bőrápolás egy rendkívül összetett dolog, és természetesen mindenkinek a saját egyéni bőrtípusától függ az, hogy milyen termékre vagy termékekre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően gondját viselhesse a bőrének. Tömérdek információt találhatunk arról, hogy milyen anyagok, vitaminok segíthetnek a száraz, zsíros, esetleg kombinált bőr vagy akné okozta problémákon, mire kell figyelnünk, ha a bőr öregedését szeretnénk lelassítani. Ez a cikk viszont azokhoz is szól, akik nem egy konkrét problémára keresnek megoldást, és nem szeretnének napi 3 vagy több különböző terméket használni; hanem egyszerűen egy nappali és egy éjszakai krémre lenne szükségük, hogy a bőrük tiszta, hidratált és puha maradjon.

Vannak bizonyos természetes összetevők, amelyek okosan összeválogatva és kombinálva olyan terméket eredményeznek, amelyek hosszadalmas bőrápolási szeánsz nélkül is biztosítják a ragyogó bőrt, nélkülözve a felesleges kemikáliákat.

A nappali és éjszakai krém közötti különbségről azt érdemes tudni, hogy bár mindkettő hidratál és táplál; míg a nappali krémek a napközben az arcunkat érő különböző hatások ellen védik a bőrt, az éjszakai krémek inkább szérum formájában az alaposabb regenerálásért dolgoznak, mély beszívódás és hosszabb hatóidő jellemzi őket. A bőrt tápláló, regeneráló és nyugtató legfontosabb természetes összetevők a nappali és éjszakai krémben egyaránt megtalálhatóak. Az alábbiakban 7 + 1 pontban soroljuk fel őket a teljesség igénye nélkül:

1. Mandulaolaj

A mandulaolaj a bőr védelmében játszik nagy szerepet. Száraz és érzékeny bőrűek is használhatják, és még a napsugárzás ellen is véd a benne található E-vitamin miatt.

2. Uborka

A nappali vagy éjszakai krémekben kivonat formájában megtalálható uborka legfőbb erénye, hogy frissíti a bőrt. Tele van vitaminnal, és minden bőrtípusra pozitív hatással van.

3. Kókuszolaj

A kókuszolaj szintén az E-vitamin erejének segítségével dolgozik a bőr egészségéért. Kisimítja a ráncokat, megnyugtatja a szemkörnyéket.

4. Kamilla

A kamilla köztudomásúan gyulladáscsökkentő hatással bír, és ezt az arcbőr problémáinál is kamatoztatja: legyen az akné, ekcéma vagy pikkelysömör. Emellett még az öregedési folyamatokat is lassítja.

5. Urea

Az ureát talán néhányan karbamid néven ismerik. Ez a természetes anyag megköti a vizet a bőrben, ezáltal megőrzi annak nedvességtartalmát. Hasonlóan a kollagénhez a bőrünkben az urea szintje idővel csökken, ezért érdemes pótolni egy nappali krém vagy egy éjszakai szérum formájában.

6. Chitosan

A chitosan nemcsak az öregedési folyamatokat lassítja és a szemkörnyéket ápolja, de a hegesedést is megelőzi, a gyógyulási folyamatot pedig gyorsítja.

7. Olívaolaj

Az olívaolaj nem véletlenül számos kozmetikai termék legfőbb alapanyaga. Csökkenti a szemkörnyéki ráncok mértékét és késlelteti azok kialakulását, halványítja a sötét karikát a szem alatt.

+1. A jolly joker: Arany-kolloid

Az arany-kolloid, avagy „a folyékony arany” képes a bőrsejtek megújítására, szépészeti hatásait oldalakon át lehetne sorolni. Kimagasló sebességgel regenerál, a ráncok csökkentése mellett pedig még a pigmentfoltokat és az öregedés további látható jeleit is segít halványítani a bőrön. Mindenképpen ajánljuk, hogy ha csak egyetlen terméket keres is a bőre ápolására, válasszon olyat, amely tartalmaz arany-kolloidot!

Reméljük, hasznos volt ez a kis összefoglaló, és a bőrproblémával küzdők segítségére siethettünk; és akár azok segítségére is, akik csupán információt kerestek a bőrápolás alapjairól, illetve arról, hogy milyen természetes anyagokat érdemes keresni egy nappali vagy éjszakai krém összetevői között.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük