Hogyan könnyíti meg egy guruló állvány a homlokzati munkákat?

A guruló állvány olyan, éptkezéseken használt eszköz, amely könnyű és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé a magasban is. Ebben a cikkben bemutatjuk, mi is pontosan a guruló állvány, és milyen előnyei vannak használatának.

Mi is pontosan a guruló állvány?

A gurulóállvány egy könnyűszerkezetes eszköz, ami fixen rögzíthető kerekeken áll. Rendelkezik egy merev alumínium vázzal, amely a munkavégzéshez szükséges platformot biztosít. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség külön létrára, mivel az állvány saját kerete szolgál létraként..

A guruló állványok könnyen használhatók, és néhány egyszerű lépés betartásával biztonságosan alkalmazhatók:

 1. Az állványt mindig stabil aljzatra kell helyezni, és ellenőrizni kell, hogy minden kerék zárva rögzítve legyen.
 2. A DECKMAN Profi alumínium állványok gyorsan és szerszám nélkül építhetők fel a gyorscsatlakozó rendszerüknek köszönhetően. Például egy 8 méteres munkamagasságú állvány felépítése mindössze 20 percet vesz igénybe két személy számára megfelelő tapasztalattal.
 3. Az állványt minden esetben megfelelően rögzíteni kell a munka biztonsága érdekében.

A guruló állványok előnyei: 

A guruló állványok több előnnyel is rendelkeznek a hagyományos, fix állványokkal szemben:

 1. Mozgékonyság: A kerekeknek köszönhetően könnyen mozgathatók az épületen belül, így nincs szükség az állványok szállítására az épület különböző pontjaira. Ez jelentősen időt takarít meg.
 2. Rugalmasság: A guruló állványok magassága könnyen beállítható és bővíthető, így alkalmazkodni tudnak az adott munkafolyamatokhoz. Emellett stabil rögzítésük növeli a biztonságot.
 3. Költségcsökkentés: Az alumíniumból készült állványok könnyen mozgathatók és magasságuk könnyen bővíthető, ami csökkentheti az építési költségeket.

Csatolmány:
gurulo_allvany_aluminumum_rollgeruste_deckman_blog_02.jpg

Milyen munkálatokhoz alkalmazható a guruló állvány? 

A guruló állványok különböző feladatokhoz használhatók az építkezések és javítások során:

 1. Festés: A guruló állványok segítségével könnyedén elérhetők a magasabb pontok a falakon, amelyekhez nehezen lehet hozzáférni hagyományos állvánnyal.
 2. Villanyszerelés: A guruló állványok használata lehetővé teszi a villanyszerelők számára a biztonságos munkavégzést a magasban, mivel az állvány stabilabb és biztonságosabb alternatíva a létránál vagy széknél.
 3. Ács munkák: A guruló állványok segítségével könnyedén elérhetőek a magasabb pontok a tetőn, és mozgékonyságuk lehetővé teszi az ácsoknak, hogy könnyedén dolgozzanak az épület különböző részein.

Biztonsági szabályok a guruló állvány használatakor:

Annak érdekében, hogy biztonságosan használjuk a guruló állványokat, fontos betartani bizonyos biztonsági szabályokat:

 1. Az állvány ellenőrzése: Mindig ellenőrizze az állvány állapotát használat előtt, és győződjön meg arról, hogy nincsenek rajta sérülések vagy repedések.
 2. Stabil aljzat: Az állványt mindig stabil aljzatra kell helyezni, és megbizonyosodni róla, hogy minden görgő zárva van. Soha ne használja egyenetlen felületen.
 3. Az állvány rögzítése: Győződjön meg arról, hogy az állványt erősen és biztonságosan rögzítette, hogy ne mozogjon munka közben.
 4. Maximális járólap magasság: Tartsa be az előírt magassági korlátokat az állvány használatakor, hogy megelőzze a baleseteket.

Milyen típusú állványok vannak, funkcióik szerint?

A guruló állványokat különböző kategóriákba sorolhatjuk:

 1. Hobbi kategória: Ezek általában kevésbé minőségi állványok, amelyek nem alkalmasak rendszeres felhasználásra.
 2. Középkategória: Ide tartoznak olyan állványok, mint a Krause Corda, amelyek már komolyabb minőséget képviselnek, de még mindig nem a professzionális felhasználásra tervezettek.
 3. Profi kategória: A profi állványok olyan eszközök, amelyeket mindennapi, ipari felhasználásra terveztek. Ilyenek a DECKMAN Profi alumínium állványok, amelyek stabilak, könnyűek és nagy terhelést bírnak.

Összegzés

A guruló állványok rendkívül hasznosak és praktikusak az építkezéseken és javítások során. Mozgékonyságuk és könnyű használatuk lehetővé teszi a magasban történő munkavégzést könnyen és biztonságosan. Azonban a biztonság érdekében fontos betartani a megfelelő biztonsági szabályokat, és választani a megfelelő minőségű állványt az adott feladathoz. Ha további információkat vagy kérdéseket szeretne, ne habozzon kapcsolatba lépni a DECKMAN Profi állványok szakértőivel.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük